Proprietăţile nutritive ale usturoiului sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C, şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici! Țara de origine - SUA Producător – Puritans Pride Concentrație și gramaj - 1000 mg, 100 capsule.
Mod de păstrare A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat şi ferit de expunerea la soare sau la surse de căldură.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
Beneficii Previne dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori
Funcționează ca detoxifiant
Ameliorează afecțiunile sistemului digestiv ca balonarea, constipația, flatulența
Combate virozele, bronșitele, gripele, inflamațiile faringiene
Previne cădere părului și elimină mătreața
Reduce colesterolul
Reglează tensiunea arterială
Ameliorează reumatismul
Mod de administrare Doza zilnică recomandată:1- 4 capsule / zi, de preferat în timpul mesei. 1 capsulă Usturoi-Garlic 1,000 mg (1 g) ** (Allium sativum)(bulb) (from 2 mg of a 500:1 concentrate, equivalent to 1,000 mg of fresh Garlic Bulb) Alte ingrediente: ulei de soia, gelatină, glicerină vegetală.
Ingrediente Cantitate per.
Usturoiul este foarte eficace în caz de tenie iar medicina populară aminteşte folosirea acestuia drept leac împotriva căderii părului.
De asemenea, accelerează epitelizarea şi vindecarea rănilor.
Usturoiul este util în unele pneumopatii, iar datorită efectului antibiotic este indicat în tratamentul virozelor, bronşitelor, traheitelor.
Din această cauză poate ameliora durerile de cap şi claudicaţia intermitentă.
Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifestă mai ales la nivelul arterelor periferice (cerebrale, retiniene, ale membrelor inferioare).
Conţine vitaminele B1 și C, precum şi o serie de elemente ca: Brom, Cobalt, Iod, Magneziu, Siliciu şi Zinc.
Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scade tensiunea arterială), antireumatic, antiasmatic, detoxifiant, sudorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac.
De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor şi a trombozei arteriale.
Efectele asupra aparatului cardiovascular constau în combaterea tahicardiei şi a spasmelor arterelor coronare răspunzătoare de producerea crizelor de angină şi a infarctului miocardic, îmbunătăţind astfel performanţa cardiacă.
De asemenea este demn de remarcat şi conţinutul apreciabil de seleniu.
Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanţă cu un puternic efect antibiotic.
Deosebit de activi sunt cei 70 de compuşi ce au în structura lor sulf.
Aceste efecte se datorează celor 200 de substanţe active pe care le conţin: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime.
Dar, pe lângă virtuţile lor nutritive, ele sunt apreciate și în tratamentul unor boli cronice.
Introducerea cu regularitate a usturoiului şi a cepei în alimentaţie contribuie la asigurarea bunei funcţionări a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerarea normală a dermei şi la menţinerea tenului frumos.
Medicina populară recomandă usturoiul mai ales în cazuri de hipertensiune şi obezitate.
Proprietăţile nutritive ale usturoiului sunt marcate în special de prezenţa unor importante cantităţi de vitamine, mai ales A, B1, B2, C, şi a unor substanţe minerale utile printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu