Descriere YEO:
Vestigiile secolelor V-III a.Chr. din - Disponibil la libris.ro
Pe YEO găsești Vestigiile secolelor V-III a.Chr. din de la Andrei Corobcean, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Vestigiile secolelor V-III a.Chr. din spatiul carpato-nistrean - Andrei Corobcean din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 125 Lei
Caracteristicile produsului Vestigiile secolelor V-III a.Chr. din
- Brand: Andrei Corobcean
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 26-11-2024 01:32:51
Comandă Vestigiile secolelor V-III a.Chr. din Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Vestigiile secolelor V-III a.Chr. din de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Vestigiile secolelor V-III a. Chr. din
spatiul carpato-
nistrean ca sursa a interpretarilor etnice Lucrarea propune o tratare complexa a valorii vestigiilor arheologice din al treilea sfert al mileniului I a. Chr. din
spatiul carpato-
nistrean ca surse ale interpretarii etnice. Situatia arheologica care ilustreaza aceasta perioada prezinta, in virtutea posibilitatii corelarii surselor arheologice si istorice, un teren fertil al aprecierilor etno-determinative. Interpretarea etnica a vestigiilor arheologice constituie, insa, un subiect controversat, ocupand un loc important in istoriografia epocii fierului. Corelarile etnico-arheologice sufera de un caracter intuitiv si aprioric, in timp ce numeroasele studii etno-arheologice, aparute in ultimele decenii deschid perspective fertile de argumentare in aprecierea influentei factorului etnic asupra culturii materiale. Autorul reevalueaza posibilitatile atragerii unor categorii concrete de vestigii arheologice in interpretarea etnica din perspectiva noilor abordari ale arheologiei etnicitatii si a etno-arheologiei. In lucrare este analizata relevanta structurilor de habitat, a structurilor si practicilor funerare in aprecierile etnoculturale, mai ales in delimitarile dintre lumea traco-getica si cea scitica. Autorul abordeaza problemele teoretice ale definirii criteriilor etnicizate ale culturii materiale in contextul situatiei paleo-etnografice si arheologice din
spatiul cercetat. Un rol deosebit in lucrare il ocupa valoarea combinatiilor stilistice ale ceramicii lucrate cu mana si a stilului artei figurative in interpretarile etnice, analizata critic din perspectiva etno-arheologica.