Cumpara de la grupdzc.ro

Viata cotidiana a romanilor intre anii 1941-1965 - Valentin Vasile - Cetatea de Scaun


Viata cotidiana a romanilor intre anii 1941-1965 - Valentin Vasile
35.7 Lei

Disponibil

(18-09-2024)
Cumpara de la grupdzc.ro

Produs vandut de grupdzc.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara viata cotidiana a cetatea de scaun de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru viata cotidiana a cetatea de scaun

Actionam fara sa intelegem si justificam principiul lui Durkheim tratarea faptelor sociale ca pe niste lucruri cunoastem utilitatea unor conduite sau comportamente stim despre anumite fapte si evenimente care au influentat pe contemporanii perioadei insa nu avem imagine de ansamblu.
Valentin Vasile.
Fie ca vorbim de Viata cotidiana sau de hotararile cele mai importante ale existentei fiecare se supune in mod firesc unor obiceiuri valabile din punct de vedere istoric felul de a ne imbraca sau a manca ceremoniile casatoriei si organizarea familiei fixate de colectivitate indiferent daca este intr-un caz de legi in celalalt de traditii sau de mode.dr.
Recompunerea trecutului cotidian face apel inclusiv la precizarea mediului de coabitare familie locuinta .
Perspectiva demo-etno-istorica confera un arc peste timp si traditii iar mentiunile referitoare la cadrul geografic contactele interumane si pozitionarea pe un anumit status social intregesc imaginea traitorilor perioadei.
Populatia vazuta ca un ansamblu omogen de inizi cu preocupari ce le asigura perenitatea a fost ilustrata atat din perspectiva demografica cat si sociologica.
Scopul intocmirii acestei parti a avut in vedere evidentierea unor mecanisme functionale ale miscarii populatiei dublate de cadrul spatial de desfasurare al activitatilor si efectele implicite asupra celorlalte elemente definitorii ale cotidianului aceasta proiectie socio-demografica si economico-geografica a asigurat consecutia cu sectiunile urmatoare.
A doua parte s-a constituit intr-un compozit de date demografice precizarea mediului de locuire dar si forme de organizare administrativ-teritoriala.
Primul capitol a urmarit fixarea catorva delimitari conceptuale surse informationale si metode de abordare a tematicii propuse.
Structura lucrarii a fost conceputa in raport cu directiile predilecte in tratarea aspectelor vietii de zi cu zi.
Esafodajul intregii constructii permite decriptarea unui ansamblu de interrelationari si totodata prilejuieste stabilirea unei evolutii a inidului pornind de la cateva premise generale.
Prin configurarea capitolelor si cu minimum de exercitiu de imaginatie ori de rememorare prin experienta iniduala fixam repere valabile atunci si acum.
Cum rigurozitatea stiintifica echivaleaza cu o conditie sine qua non in demersul istoric au fost restituite lectorului informatii cu o rata ridicata de certitudine si utile in intocmirea altor lucrari.
Vastitatea fenomenului denumit generic cotidian a impus focalizarea investigatiei pe cateva elemente definitorii.
Pe fondul unei abundente informationale a pitorescului temei si a unei sensibilitati fata de unele aspecte de Viata sociala s-au constituit in suficiente motive pentru redactarea lucrarii.
Inventarierea unui summum de date si interpretarea lor au rolul de a starni lectorului imaginatia dar si potentialului cercetator semnalarea unor surse viabile in recompunerea trecutului istoric prin prisma vietii de zi cu zi Esafodajul intregii constructii permite decriptarea unui ansamblu de interrelationari si totodata prilejuieste stabilirea unei evolutii a inidului pornind de la cateva premise generale Lucrarea Viata cotidiana a romanilor intre anii 1941-1965 si-a propus evidentierea unor fapte evenimente si relatii cu anumite recurente dar si elemente specifice epocii de asemenea nu si-a propus abstractizarea unei teme indeobste nesupuse unui scris rigid statistic sau descriptiv.
In acest context lucrarea de fata incearca sa desluseasca fie si partial anumite structuri ale cotidianului.
Actionam fara sa intelegem si justificam principiul lui Durkheim tratarea faptelor sociale ca pe niste lucruri cunoastem utilitatea unor conduite sau comportamente stim despre anumite fapte si evenimente care au influentat pe contemporanii perioadei insa nu avem imagine de ansamblu


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse