Superioritatea si dumnezeirea invataturii crestine s-au vadit, mai ales in zorii crestinismului, prin nenumaratele minuni (tamaduiri, invieri, vorbirea in limbi etc.).
Cartea cuprinde: Viata Sfantului Mare Mucenic Mina, minunile istorisite de Timotei, arhiepiscopul Alexandriei, minuni din secolele al XIX-lea si al XX-lea, minuni contemporane, reprezentarea iconografica, precum si cateva obiceiuri si credinte raspandite in diferite regiuni ale Romaniei in legatura cu ziua Sfantului Mucenic Mina..
Desi Sfantul Mina a suferit nedreptatea pana la mucenicescul sfarsit, el este totusi induiosat de durerile si suferintele celor ce sufera nedreptati si, pedagogic, le indreapta grabnic celor ce-i cer cu osardie ajutorul.
Marele Mucenic Mina se dovedeste a fi un sfant foarte „activ” („mana care descoperi pradaciunile”, dupa cum e numit in acatistul sau), poate si pentru ca, in lumea noastra, predoMina abuzurile de tot felul, coruptia si nedreptatea sociala, deci e mult de lucru pe linia aceasta.
Minuni insa se intampla si in zilele noastre, semn ca sfintii sunt vii.
Superioritatea si dumnezeirea invataturii crestine s-au vadit, mai ales in zorii crestinismului, prin nenumaratele minuni (tamaduiri, invieri, vorbirea in limbi etc.)