Folosind analogia cu arta japoneza Kintsugi prin care ceramica sparta este reparata folosind un lac auriu care valorizeaza astfel crapaturile aceasta poveste terapeutica subliniaza importanta concentrarii asupra punctelor forte si asupra factorilor de protectie din viata unui copil mai degraba decat asupra problemelor si riscurilor pentru a promova rezilienta emotionala.
Cum sa-ti recapeti echilibrul.
Cum sa-ti cresti rezilienta emotionala Ziua in care a cazut cerul.
Cum sa-ti intaresti gandirea rezilienta Vietatile din sufletul tau.
Cum sa te imprietenesti Pestele incruntat si pestele zambitor.
Cum sa faci fata pierderilor Fetita si ecoul.
Cum sa scapi de stres Barcuta instelata.
Cum sa ai grija de tine Balonul este tulburat.
Seria cuprinde povestile Baiatul care dorea sa priveasca soarele.
Ghidul care ofera un cadru si strategii eficiente pentru a sprijini rezilienta emotionala a copiilor pe baza modelului Curcubeul rezilientei elaborat de Juliette Ttofa.
Aceasta carte dar si alte 6 sapte carti de povesti complet ilustrate fiecare dintre ele axandu-se pe un aspect diferit al rezilientei emotionale poate fi utilizat impreuna cu cartea-ghid rezilienta emotionala a copiilor .
Nevoile copilului sunt uneori distorsionate mascand nevoile emotionale adevarate ascunse care nu sunt satisfacute.
Folosind analogia cu arta japoneza Kintsugi prin care ceramica sparta este reparata folosind un lac auriu care valorizeaza astfel crapaturile aceasta poveste terapeutica subliniaza importanta concentrarii asupra punctelor forte si asupra factorilor de protectie din viata unui copil mai degraba decat asupra problemelor si riscurilor pentru a promova rezilienta emotionala