Asocieri culinare: peste alb, fructe de mare, carne Alba de pasare, paste usor condimentate sau branzeturi proaspete.
In cautarea unui « cuplu » surprinzator am creat acest asamblaj, Sauvignon Blanc / Feteasca Alba, pentru prima data in 2012 din asocierea unui soi international cum este Sauvignon Blanc, de origine Bordeleza, cu un soi pur romanesc: Feteasca Alba.
Anul 2017 a fost un an echilibrat din punct de vedere climatic in Dealu Mare.
Dispunerea pe versanti nord-estici a plantatiilor de Sauvignon Blanc si maturitatea celor de Feteasca Alba (plantate in 1965) sunt principalele atuuri care ne-au ajutat sa obtinem acest vin deosebit, un « mix » surprinzator de generatii, caracterizat prin complexitate, eleganta si echilibru.
Aromele de flori de lamai si caise coapte, gustul complex dar proaspat de citrice si caise, fac din Terra Romana Sauvignon Blanc/Feteasca Alba recolta 2017 un insotitor ideal pentru salate usoare de vara, preparate din peste alb, fructe de mare, carne Alba de pasare, paste usor condimentate sau branzeturi proaspete, dar perfect si ca aperitiv.
Va recomandam sa serviti acest vin rece, la o Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potential de invechire de 3-4 ani..
Experienta viticultorilor nostri, varsta plantatiilor si maiestria lui Aurel ROTARESCU au pus in valoare si mai mult caracteristicile acestui an.
Asocieri culinare: peste alb, fructe de mare, carne Alba de pasare, paste usor condimentate sau branzeturi proaspete.
In cautarea unui « cuplu » surprinzator am creat acest asamblaj, Sauvignon Blanc / Feteasca Alba, pentru prima data in 2012 din asocierea unui soi international cum este Sauvignon Blanc, de origine Bordeleza, cu un soi pur romanesc: Feteasca Alba.
Anul 2017 a fost un an echilibrat din punct de vedere climatic in Dealu Mare