Editie limitata: 13000 sticle Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din viile Halewood din Sebes Alba.
Aromele intense de caise bine coapte, pepene galben si kiwi se completeaza cu cele aduse de fermentarea si maturarea in baric din stejar, note fine de vanilie si picante de nucsoare.
Se poate asocia cu peste sau pui,paste, legume la gratar sau preparate din fructe de mare.
Regiune: Sebes-Apold DOC-CMDSoi: Chardonnay.
Finetea si onctuozitatea vinului provin de la fermentatia malolactica.
Recunoastere internationala:Chardonnay 2013• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2015• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2014Chardonnay 2012• Medalie de Argint - Concursul International de Vinuri “Premiile de Excelenta Vinul.ro” 2013• Medalie de bronz - Decanter World Wine Awards 2013Chardonnay 2011• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2013• Medalie de Aur- Concursul National de Vinuri ” Strugurele de Aur” 2012• Medalie de Argint - Concours Mondial de Bruxelles 2012• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2012• Mentiune - Decanter World Wine Awards 2012Chardonnay 2010• Medalie de Argint - International Wine Contest Bucharest 2011• 88 puncte - Wine Enthusiast magazine 2012 (SUA)Chardonnay 2009• Mentiune - Decanter World Wine Awards 2011Vinul are o culoare galben verzui.
Pentru un echilibru deosebit intre aromele primare ale soiului si aromele condimentate ce se extrag din stejar, fermentatia alcoolica a fost finalizata in baricuri din stejar american.
Dupa o macerare peliculara (de 5 ore), la temperatura de 12 ˚C, mustul ravac a fost decantat gravitational, apoi fermentat la temperatura de 16 ˚C, timp de 25 zile.
Strugurii au fost recoltati la maturitate deplina.
Editie limitata: 13000 sticle Theia Chardonnay a fost produs dintr-o recolta de struguri proveniti din viile Halewood din Sebes Alba