Sortimentul IACOB ROSE de la DAVINO este produs doar in anii buni, productivi, fiind un cupaj din soiurile Merlot si Cabernet Sauvignon.
Caracteristici organoleptice: Miros: Fructat, se remarca note imbietoare de caise glasate, capsune, usoare accente vegetale, de ceapa verde Gust: Prietenos, initial este dulceag, usor efervescent, cu un finish ce denota tonuri de capsune, cirese, gutuie si usoare note amarui Culoare: Roz-somon Temperatura de servire: 12-13°C.
Fermentatia are loc in vase de inox de 100 hl, la temperatura controlata de 15 ̊C timp de 12 - 15 zile.
Maceratia peliculara este facuta la 12-13 ̊C, timp de 3-4 ore, decantarea la 5 ̊C, timp de 24 ore.
In procesul de fermentatie sunt folosite musturi obtinute atat prin metoda ‘saignee” de separare gravitationala cat si musturi seprate prin presare pneumatica.
Dupa ce sunt indepartati de pe ciorchine, strugurii sunt zdrobiti usor.
Sortimentul IACOB ROSE de la DAVINO este produs doar in anii buni, productivi, fiind un cupaj din soiurile Merlot si Cabernet Sauvignon