Zona de producere: NE Moldovei, in nordul judetului Iasi, localitatea BivolariSoiul: Busuioaca de BohotinClasificare: DOC – CMDRecoltare: manuala, la maturitate deplina, in a doua parte a lunii septembrieDegustare: culoare roz deschis, foita de ceapa aroma intensa, florala - petale de trandafir gust placut, intens, persistenta bunaAsociere culinara: branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare, preparate cu ficat de pui si rata.
Zona de producere: NE Moldovei, in nordul judetului Iasi, localitatea BivolariSoiul: Busuioaca de BohotinClasificare: DOC – CMDRecoltare: manuala, la maturitate deplina, in a doua parte a lunii septembrieDegustare: culoare roz deschis, foita de ceapa aroma intensa, florala - petale de trandafir gust placut, intens, persistenta bunaAsociere culinara: branzeturi aromatizate, millefeuille cu fructe, piept de rata, risotto cu fructe de mare, preparate cu ficat de pui si rata