CRAMA MENNINI – din Podgoria Dragasani, situata in localitatea Strejesti, este un paradis natural de vii si livezi, de peste 300 de hectare, din care peste 70 hectare sunt ocupate cu vita de vie de calitate superioara, in cea mai Mare parte replantata cu respectarea normelor unei viticulturi moderne, orientate spre productii de soiuri autohtone ca: Burgund Mare, Negru de Dragasani, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel, dar si internationale ca: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot si Cabernet Sauvignon.
CRAMA MENNINI – Cu o capacitate de peste 1 milion de litri, a fost construita in anul 2012 si este dotata cu tehnologia moderna necesara producerii unor vinuri de calitate superioara.
Recomandari culinare: Excelent pentru gustari, antreuri, se potriveste perfect cu mezeluri, branzeturi proaspete si mancaruri din carne si peste.
Temperatura de servire: 12 – 14 gradeRegiune: Podgoria Dragasani (DOC-CMD)Soi: 85% Burgund MARE, 15% alte soiuri de struguri rosii Burgund Mare este un soi traditional romanesc.
Provine din Pinot Noir.
Alcool : 13 %Nota de degustare:.
S-a extins cultura dupa 1975, obtinandu-se productii de pana la 15 tone/ha.
Exista in cultura de peste 100 de ani.
CRAMA MENNINI – din Podgoria Dragasani, situata in localitatea Strejesti, este un paradis natural de vii si livezi, de peste 300 de hectare, din care peste 70 hectare sunt ocupate cu vita de vie de calitate superioara, in cea mai Mare parte replantata cu respectarea normelor unei viticulturi moderne, orientate spre productii de soiuri autohtone ca: Burgund Mare, Negru de Dragasani, Tamaioasa Romaneasca si Muscat Ottonel, dar si internationale ca: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot si Cabernet Sauvignon.
CRAMA MENNINI – Cu o capacitate de peste 1 milion de litri, a fost construita in anul 2012 si este dotata cu tehnologia moderna necesara producerii unor vinuri de calitate superioara.
Recomandari culinare: Excelent pentru gustari, antreuri, se potriveste perfect cu mezeluri, branzeturi proaspete si mancaruri din carne si peste.
Temperatura de servire: 12 – 14 gradeRegiune: Podgoria Dragasani (DOC-CMD)Soi: 85% Burgund MARE, 15% alte soiuri de struguri rosii Burgund Mare este un soi traditional romanesc