Un vin rose realizat din struguri Montepulciano cultivati in zona Ascoli Piceno din regiunea Marche, Italia.
La terminarea fermentatiei, vinul se pastreaza cateva luni pe drojdie fine pentru a spori structura..
Fermentarea se face la o temperatura de aproximativ 14/15°C.
Pentru productie se foloseste doar mustul de prima presare.
Pentru a nu pierde aromele principale, intregul amestec este acoperit cu gheata carbonica.
Crama Velenosi este cunoscuta pentru angajamentul sau de a folosi metode traditionale de vinificatie si pentru concentrarea pe producerea de vinuri de inalta calitate, care reflecta terroir-ul unic al regiunii.
Vizual: Culoare roz-cuart trandafiriu stralucitor Olfactiv: Un vin intens olfactiv, initial are arome florale usoare de trandafiri si violete, impreuna cu note de fructe rosii mici Gustativ: Cu o structura buna, tipica soiului, se distinge prin prospetimea placuta si finisul mineral intens.
Se asorteaza bine cu mancaruri usoare de paste cu rosii si busuioc, fructe de mare, legume la gratar sau prajite, salate de vara sau pui prajit.
Odata ajunsi in pivnita, strugurii sunt dezchiorchinati si transportati la teasca.
Un vin rose realizat din struguri Montepulciano cultivati in zona Ascoli Piceno din regiunea Marche, Italia