Cumpara de la carturesti.ro

Vin rosu - Cantus Primus - Feteasca Neagra, Sec, 2020 | Cantus Primus - Cantus Primus


Vin rosu - Cantus Primus - Feteasca Neagra, Sec, 2020 | Cantus Primus
76.42 Lei

Disponibil

(16-09-2024)
Cumpara de la carturesti.ro

Produs vandut de carturesti.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara vin rosu - cantus primus de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru vin rosu - cantus primus

VinificareRecoltarea s-a efectuat in totalitate manual, facandu-se si o selectie calitativa exigenta a strugurilor.
Temperatura ideala de servire: 16 °C..
Pentru asocieri culinare se recomanda branzeturi fine, sarmale sau alte mancaruri traditionale romanesti.
Aromele sunt complexe si generoase, taninii catifelati, iar post-gustul lung.
Note secundare minerale, precum si de ciocolata amaruie si condimente completeaza gustul.
Olfactiv se disting arome intense de fructe de padure bine coapte, cirese, precum si notele distincte de dulceata de prune specifice soiului.
Prima Feteasca Neagra din gama Cantvs Primvs a fost vinificata in 2012 si lansata pe piata in 2014.
Note degustative: Vinul are culoarea rosu inchis, cu tente rubinii.
Ulterior, soiul Feteasca Neagra a fost si el adaugat acestei game, intr-un monovarietal deosebit, menit sa scoata in evidenta calitatile acestui soi autohton.
Initial, doar soiul Cabernet Sauvignon a fost folosit pentru acest brand, dupa ce a fost vinificat in 2007 si petrecand 2 ani la invechire.
A reiesit un vin unic, sofisticat, cu structura complexa, aratand potentialul ridicat al terroir-ului si al vinurilor obtinute in Romania.
Date istoriceCantvs Primvs a fost prima gama lansata de crama noastra in anul 2009, numele fiind sugestiv pentru acest lucru, iar anul apare pe eticheta frontala in caractere romane.
Apoi vinul a fost imbuteliat pentru a definitiva maturarea in sticla.
Dupa fermentatia malolactica, vinul a fost tinut la invechire timp de 14 luni,impartit astfel: 80% in budana de lemn european de 5 000 litri, 10% in barrique-uri de 225 litri, 10% in tanc de otel inoxidabil.
Macerarea a durat circa 3 saptamani, obtinand un vin de culoare intensa si cu tipicitate din punct de vedere al aromelor.
Vinificarea s-a facut la temperatura controlata de 28°C.
VinificareRecoltarea s-a efectuat in totalitate manual, facandu-se si o selectie calitativa exigenta a strugurilor


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse