„Adevarata forta sta in supunerea care te face sa-ti dedici viata unor lucruri mai presus de tine.”— Henry MillerLa prima vedere, este un vin care debuteaza timid, cu tonuri inchise, de smochine uscate si lemn, pamant reavan si intunecimi de cerneala.
Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului..
Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire si ca vinul sa fie decantat.
Temperatura recomandata de servire: 16ºC - 18ºC.
Gustul pare o confruntare intre tinerete si maturitate, cu taninurile bine dozate si perfect integrate dand greutate si balans in fata unei aciditati tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.
Imediat insa, isi descopera rapid si nuantele de gemuri si fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai putin sesizabile care contribuie la completarea intregului: tabac, piele fina, piperuri si condiment, un strop de vanilie si o aluzie imperceptibila la fructe exotice.
Note de degustare: La prima vedere, este un vin care debuteaza timid, cu tonuri inchise, de smochine uscate si lemn, pamant reavan si intunecimi de cerneala.
Maturarea s-a facut la butoaie de prima si a doua trecere, de stejar francez si american, pentru perioade cuprinse intre 6 si 12 luni. iar pentru Syrah s-a ales macerarea carbonica, cu struguri nedesciorchinati.
Pentru Cabernet Sauvignon si Marselan s-a folosit o macerare – fermentare clasica, in vinificatoare cu piston.
Metoda de vinificatie: Strugurii s-au cules mecanizat.
S-au ales parcele cu o productie cuprinsa intre 5 si 6 tone/ha.
Modul de taiere este Guyot simplu.
Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argila si pietris, situat peste un strat calcaros.
Gustul pare o confruntare intre tinerete si maturitate, cu taninurile bine dozate si perfect integrate dand greutate si balans in fata unei aciditati tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.
Organizarea plantatiei: Domeniul dispune de 8,4 hectare de Syrah, 41,8 hectare de Cabernet Sauvignon si 10 hectare de Marselan, plantate cu o densitate de 5.000 de plante la hectar.
Imediat insa, isi descopera rapid si nuantele de gemuri si fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai putin sesizabile care contribuie la completarea intregului: tabac, piele fina, piperuri si condimente, un strop de vanilie si o aluzie imperceptibila la fructe exotice. „Adevarata forta sta in supunerea care te face sa-ti dedici viata unor lucruri mai presus de tine.”— Henry MillerLa prima vedere, este un vin care debuteaza timid, cu tonuri inchise, de smochine uscate si lemn, pamant reavan si intunecimi de cerneala