In colectia Gitana Classico regasim acest sortiment somptuos, dublu medaliat, realizat din struguri merlot de cea mai buna calitate, culesi manual incepand cu sfarsitul lunii septembrie din zona Valul lui Traian.
Temperatura ideala de servire este de 16-18° C.
Notele degustarii:Miros: Note intens fructate, unde se remarca cirese negre mari si zemoase, mure si afine.
Gust: Catifelat si seducator, dominat de arome bogate de pruna uscata, ciocolata amara, cirese dulci si fructe de padure negre.
Culoare: rosu rubiniu intens..
Culinar, vinul se potriveste cu preparate din carne rosie la gratar sau rata.
Sortimentul este maturat timp de 2 ani in butoaie de stejar din Krasnodar, timp in care isi definitiveaza caracterul sofisticat.
Soiul merlot este rezistent la perioade secetoase si temperaturi scazute si inmagazineaza o cantitate mai mare de zahar in acei ani care se bucura de temperaturi ridicate.
In colectia Gitana Classico regasim acest sortiment somptuos, dublu medaliat, realizat din struguri merlot de cea mai buna calitate, culesi manual incepand cu sfarsitul lunii septembrie din zona Valul lui Traian