Cuvee Roumaine este un vin care combina unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri, Feteasca Neagra cu doua dintre cele mai apreciate soiuri internationale: Cabernet Sauvignon si Merlot.
Feteasca Neagra si Merlot-ul la o temperatura controlata de 24-25˚C, timp de 6-10 zile, iar Cabernet Sauvignon-ul a beneficiat de o macerare prelungita, pana la 30 de zile, la o temperatura controlata de 15˚C.
Cuvee Roumaine este maturat timp de 14 luni in baricuri noi din stejar frantuzesc, cu o invechire in de peste 21 luni..
Procesul de maturare-fermentare s-a realizat in cisterne din inox.
Strugurii provin din aceeasi regiune viticola, dar din parcele diferite si cu perioada de recoltare variata: Feteasca Neagra la mijlocul lunii septembrie, Merlot-ul la sfarsitul lunii septembrie, iar Cabernet Sauvignon-ul catre sfarsitul lunii octombrie.
Vinurile au fost separat vinificate si asamblate dupa terminarea fermentatiei malolactice.
Cuvee Roumaine este un vin care combina unul dintre cele mai valoroase soiuri autohtone de struguri, Feteasca Neagra cu doua dintre cele mai apreciate soiuri internationale: Cabernet Sauvignon si Merlot