Vin rosu, sec.
Prima senzatie este de cafea, in sensul unui bob mestecat.
Cele trei soiuri ce compun amestecul clasic bordolez de Dealu Mare au fost baricate intre 8 si 12 luni, in functie de evolutia fiecaruia..
A fost imbuteliat intr-un singur lot de ~8000 de sticle, in OCT 2015, ca la marile case de vinuri ale lumii.
Pentru a vedea ce-i mai bun din Charlotte, e binevenita aerisirea in decanter cel putin o jumatate de ora inainte de consum.
Alcool foarte bine intergrat, nu se simte niciun moment.
E de apreciat ca primul producator privat din Romania, aflat la al 13-lea Cuvee Charlotte, rezista tentatiei de a vinde vinul sau reprezentativ inainte de vreme si il tine in crama pana la momentul la care este in forma perfecta de consum.
La acest punct este Cuvee Charlotte 2012: la sase ani de la recolta taninurile sunt foarte vii, insa rotunjite de anii la sticla; au inceput sa apara minunatul nas de innobilare la sticla, specific vinurilor mari.
E foarte probabil ca acest 2012 sa fie vazut de critica de vin ca fiind cel mai reusit de la 2007 incoace.
Apare pe fundal si o senzatie de tomate.
Cafea si fructe rosii, dintr-acelea de padure, coapte, dar nu aromate intens.
Vin rosu, sec.
Prima senzatie este de cafea, in sensul unui bob mestecat