Domeniul Coroanei Segarcea dispune de 23 ha de Pinot Noir, 13 ha de Pinot Gris si 46 ha de Cabernet Sauvignon.
Acestea sunt plantate la o densitate de 5000 - 6250 de plante la hectar iar dispunerea este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argila si pietris, situat peste un strat calcaros.
Modul de taiere este Guyot simplu.
Vinul este obtinut prin macerare peliculara scurta de 4-6 ore pentru Pinot Noir si Cabernet Sauvignon si de lunga durata, aproximativ 12 ore, pentru Pinot Gris.
Cabernet Sauvignon a fost maturat o perioada scurta, de 4 luni, in butoaie de stejar francez..
Domeniul Coroanei Segarcea dispune de 23 ha de Pinot Noir, 13 ha de Pinot Gris si 46 ha de Cabernet Sauvignon.
Acestea sunt plantate la o densitate de 5000 - 6250 de plante la hectar iar dispunerea este de la nord la sud, pe un sol format dintr-un amestec de argila si pietris, situat peste un strat calcaros.
Modul de taiere este Guyot simplu.
Vinul este obtinut prin macerare peliculara scurta de 4-6 ore pentru Pinot Noir si Cabernet Sauvignon si de lunga durata, aproximativ 12 ore, pentru Pinot Gris.
Cabernet Sauvignon a fost maturat o perioada scurta, de 4 luni, in butoaie de stejar francez.