Viticultura si Vinificatie: Schwaben Wein Rose este facut din must de struguri rosii, dupa o perioada de maceratie scurta in prezenta pielitelor.
Recomandam acest vin cu: Branza cu chimen
Cascaval tip Edam sau Maasdam
Ostropel de pui
Tocanita de cartofi
Plachie de peste
Deserturi precum: inghetate, cheese cake si tarte de fructe
Temperatura servire/consum: 10/12 grade C.
Aciditate buna, ce se imbina perfect cu senzatia de dulce, pastrand caracterul dinamic al vinului.
Arome de fructe rosii (capsuni, zmeura), dense si persistente.
Note de Degustare: Culoare roz-ciresiu, de intensitate medie.
Fermentatia este oprita la aproximativ 30 g/l zahar rezidual pentru a accentua aromele fructoase rezultate in urma fermentatiei.
In orice caz, scurgerea rozeului de pe mustuiala de struguri rosii serveste, de asemenea, la concentrarea aromelor in vinul rosu rezultat.
Sunt utilizate mai multe soiuri autohtone si internationale.
Mustul roze este fermentat la rece cu temperatura controlata si o selectie de drojdii pentru a asigura prospetimea.
Pielitele rosii nu sunt presate dupa scurgerea mustului roze, ci raman in cuva pentru a continua maceratianecesara obtinerii unui vin rosu.
Viticultura si Vinificatie: Schwaben Wein Rose este facut din must de struguri rosii, dupa o perioada de maceratie scurta in prezenta pielitelor