Vin Spumant sec și aromat cu buchet intens floral cu note distinct ive de flori de iasomie .
Poate fi servit ș i ca aperitiv . .
Se recomandă a se servi alături de rizotto tortelinni sau preparate pe baz ă de pe ș te .
Perlajul este fin ș i de lungă durat ă .
Vinul rezultat are o culoarea str ă lucitoare de un galben pai rafinat iar la turnarea î n pahar produce o spum ă alb ă ș i catifelat ă .
Se selecteaz ă apoi cel mai bun must care este fermentat dup ă metoda charmant timp de 15-24 zile . Vinul rezultat este l ă sat s ă i ș i continue maturarea pe drojdii timp de c â teva luni .
Acest vin este ob ț inut printr -o tehnic ă aparte : strugurii cule ș i sunt r ă ci ț i la 2-4 °C dup ă care urmeaz ă un proces de macerare la rece timp de 24-36 ore.
Acest Spumant italian este obținut 100% din soiul de struguri Pignoletto din solul fertil al provinciei Modena. Vița de vie este tăiată în sistem Guyot cu o densitate de 4000 plante la hectar.
Un final aromat catifelat ș i lung .
Vin Spumant sec și aromat cu buchet intens floral cu note distinct ive de flori de iasomie