Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, cand ating echilibrul maxim al proprietatilor chimice/organoleptice, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului.
Dupa imbuteliere, vinul este lasat sa se odihneasca in sticla pentru cateva saptamani.
Perlaj: fin si persistentCuloare: galben-pai deschisBuchet: elegant, bine conturat, fructat, cu aroma specificaGust: caracteristic, placut acidulat, sec.
A doua fermentatie are loc la 16-18 °C, intotdeauna cu drojdii selectionate, timp de 25-30 de zile, dupa care urmeaza un alt proces de rafinare a drojdiilor pentru alte cateva zile.
Vinul nou, astfel obtinut, este pastrat cu pielitele strugurilor pentru o luna, apoi este limpezit si transferat in autoclave, unde se transforma in spumant.
Fermentarea primara are loc la 18-19 °C cu drojdii selectionate, in recipiente de inox.
Strugurii sunt recoltati manual in luna septembrie, cand ating echilibrul maxim al proprietatilor chimice/organoleptice, dupa care urmeaza strivirea lor slaba si decantarea statica a mustului