VINOFERM® Variety Flavor – Saccharomyces Cerevisiae sp.
A se utiliza doar impreuna cu activatorul Vinovit !.
Greutate neta: 100 g.
Produs in Italia.
Uz oenologic profesional.
A se pastra intr-un loc racoros.
Dupa ce l-ati deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile.
pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.
Se foloseste impreuna cu activatorul Vinovit ! Rehidratarea drojdiei: - adaugati 100 g de drojdie in 1 litru de apa indulcita 1 – 2 % (10 – 20 g de zahar) sau o ceasca de must, la 35 – 40 grade Celsius; - asteptati 15 minute, amestecati energic; - asteptati inca 15 minute, amestecati din nou; - adaugati in partea de jos a recipientului cu must.
pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.
Doza: 20 – 40 g/hl. .
Daca vinificatia se produce la temperaturi intre 15 – 17 grade Celsius se sporeste cantitatea de aroma.
Cerevisiae – este o drojdie activa deshidratata pentru vinificatie, care a fost selectionata pentru productia de vinuri albe tinere, avand capacitatea de a accentua tipicitatea soiului.
VINOFERM® Variety Flavor – Saccharomyces Cerevisiae sp