"Cristian Tudor Popescu are punci, naratiunea sa trezeste indata interes prin nerv si forta percutanta.
Lovinescu, au ramas schitele, foarte la zi, ale lui Caragiale." (Ion Rotaru - O istorie a literaturii romane de la origini pina in prezent) "Cred ca prozatorului de idei, comentatorului politic, moralistului, polemistului, pamfletarului Cristian Tudor Popescu i s-ar potrivi urmatoarea memorabila confesiune a lui Nicolae Labis din 1956: \'Sub zenit/ Am sa fiu fericit/ Cind cineva,/ Descifrindu-mi litera si inima mea,/ Va putea fi privit/ Rizind, ori rinjind,/ Ori plingind\'." (Mircea Martin).
Literatura lui Cristian Tudor Popescu este o literatura document si va ramine, asa cum, in ciuda temerilor unor critici, intre care si marele E.
Nu intimplator citeva dintre secventele romanului se intituleaza \'Din imaginariu\': acolo primeaza oniricul, moartea se insinueaza amenintator, viziunea devine terifianta." (Alexandru Calinescu) "Cristian Tudor Popescu este un Caragiale al timpului nostru care a mai citit, printre altii, pe Borges si pe Cioran.
Crohmalniceanu) "Vremea Minzului Sec exceleaza printr-o scriitura nervoasa, densa, dublata de o exceptionala capacitate de a propune imagini memorabile.
Pina la un punct, Vremea Minzului Sec este o resuscitare originala a romanului picaresc, cu o ironie secreta intoarsa catre un timp al degradarii." (Ovid S.
Ramine mereu un bun observator, care stie sa surprinda natura aparte din oameni si mai ales amprenta pe care o pune asupra lor timpul. "Cristian Tudor Popescu are punci, naratiunea sa trezeste indata interes prin nerv si forta percutanta