WHISKY ABERLOUR 12 ANI DOUBLE CASK MATURED SINGLE MALT 0.7l 40% Distileria ABERLOUR a luat nastere in 1879, cand James Flemming, fiu de fermier si filantrop renumit, s-a mutat in satul cu acelasi nume, si a cumparat pamantul pe care se afla distileria.
Caracterstici organoleptice: Miros: Placut, cu note e mar rosu Gust: Sherry, cu note de ciocolata, caramel, scortisoara si ghimbir Postgust: Cald, trainic, dulce si condimentat Culoare: Aramiu cu tente rubinii Recomandari de servire ABERLOUR 12 ani DOUBLE CASK MATURED SINGLE MALT se recomanda sa fie servit ca atare, cu gheata in functie de preferinta, si neaparat din pahare speciale de whisky..
Postgustul este cald, trainic, dulce si condimentat.
La miros se prezinta fructat, cele mai evidente note fiind cele de mar rosu, iar gustul este caracterizat de un gust care aminteste de sherry, cu note de ciocolata, caramel, scortisoara si ghimbir.
Dupa 12 ani maestrul distilier reuneste whisky-ul din cele 2 tipuri de butoaie, creand un SINGLE MALT aramiu, cu accente de culoarea rubinului.
Aceasta este reteta care reprezinta piatra de temelia a distileriei din Speyside.
ABERLOUR 12 ani DOUBLE CASK MATURED SINGLE MALT este distilat din MALT de orz crescut local, chiar in satul ABERLOUR unde se afla si distileria, si este invechit timp de 12 ani, in butoaie de stejar american, folosite inainte pentru maturarea bourbon-ului, si in butoaie in care a fost pastrat in trecut sherry.
Distileria si-a deschis portile un an mai tarziu, in decembrie, si pe parcursul celor mai bine de 100 de ani de existenta a creat unele din cele mai reputate whisky-uri din Speyside, capitala SINGLE malt-ului scotian.
WHISKY ABERLOUR 12 ANI DOUBLE CASK MATURED SINGLE MALT 0.7l 40% Distileria ABERLOUR a luat nastere in 1879, cand James Flemming, fiu de fermier si filantrop renumit, s-a mutat in satul cu acelasi nume, si a cumparat pamantul pe care se afla distileria