WITTGENSTEIN Conștiința limitei Ludwig Wittgenstein a revoluționat istoria filosofiei în două rânduri, astfel încât se disting două etape clare ale gândirii sale, cea corespunzătoare teoriei pictoriale a limbajului și cea care se bazează pe maxima „semnificația unui cuvânt este folosirea lui în limbaj“.
Manuel Cruz (profesor universitar de filosofie).
Cititorul va descoperi o ființă umană profund absorbită de chestiuni etice fundamentale, chiar și când se ocupă de logică, dar și de probleme de estetică – elemente ce i-au călăuzit activitatea filosofică.
Această carte prezintă într-o manieră simplă aspectele cele mai importante ale gândirii sale, încercând să ofere în același timp un portret al personalității sale complexe, urmând convingerea autorului că Filosofia și viața nu merg fiecare pe drumuri separate, ci una e reflexul celeilalte, și invers.
Onestitatea activității sale filosofice a fost atât de mare încât nu a ezitat să răstoarne ideea principală din prima etapă, pe care mulți o susțineau încă și pe care el însuși o considerase punctul final al filosofiei sale.
WITTGENSTEIN Conștiința limitei Ludwig Wittgenstein a revoluționat istoria filosofiei în două rânduri, astfel încât se disting două etape clare ale gândirii sale, cea corespunzătoare teoriei pictoriale a limbajului și cea care se bazează pe maxima „semnificația unui cuvânt este folosirea lui în limbaj“