Xylitolul una dintre solutiile excelente pentru inlocuirea zaharului Indulcitor natural vegetal din mesteacan Consumul de zahar duce la aparitia cancerului la obezitate la distrugerea dintilor si la o multime de alte probleme generate de dependenta pe care o da Cu toate acestea consumam zahar aproape in fiecare zi depasind adeseori cantitatile minime recomandate Din fericire zaharul are o multime de concurenti care contrabalanseaza toate neajunsurile si reusesc sa ofere gustul dulce fara a implica si riscuri Printre acestia putem sa remarcam siropul de artar mierea sau siropul de stevie dar si indulcitori ceva mai putin cunoscuti insa foarte eficienti cum ar fi Xylitolul Termenul de Xylitol te poate duce cu gandul la un produs chimic gandit in asa fel incat sa inlocuiasca gustul zaharului De fapt este un produs natural care se obtine din fructe si legume Xylitolul este un indulcitor care se gaseste in majoritatea fibrelor din legume fructe cereale ciuperci sau chiar scoarta de copac si se remarca printrun gust asemanator zaharului Diferentele intre acest indulcitor si zahar sunt uriase insa Are doar o treime din caloriile pe care le are zaharul Poate sa reprezinte asadar o solutie excelenta pentru cei care doresc sa elimine din greutatea in plus Nu contine conservanti substante alergene sau alte componente care ar putea fi daunatoare corpului Nu se caramelizeaza asa cum o face zaharul Acest lucru poate sa fie un neajuns in conditiile in care nu poate sa fie folosit la produsele de panificatie si in deserturi.
Xylitolul una dintre solutiile excelente pentru inlocuirea zaharului Indulcitor natural vegetal din mesteacan Consumul de zahar duce la aparitia cancerului la obezitate la distrugerea dintilor si la o multime de alte probleme generate de dependenta pe care o da Cu toate acestea consumam zahar aproape in fiecare zi depasind adeseori cantitatile minime recomandate Din fericire zaharul are o multime de concurenti care contrabalanseaza toate neajunsurile si reusesc sa ofere gustul dulce fara a implica si riscuri Printre acestia putem sa remarcam siropul de artar mierea sau siropul de stevie dar si indulcitori ceva mai putin cunoscuti insa foarte eficienti cum ar fi Xylitolul Termenul de Xylitol te poate duce cu gandul la un produs chimic gandit in asa fel incat sa inlocuiasca gustul zaharului De fapt este un produs natural care se obtine din fructe si legume Xylitolul este un indulcitor care se gaseste in majoritatea fibrelor din legume fructe cereale ciuperci sau chiar scoarta de copac si se remarca printrun gust asemanator zaharului Diferentele intre acest indulcitor si zahar sunt uriase insa Are doar o treime din caloriile pe care le are zaharul Poate sa reprezinte asadar o solutie excelenta pentru cei care doresc sa elimine din greutatea in plus Nu contine conservanti substante alergene sau alte componente care ar putea fi daunatoare corpului Nu se caramelizeaza asa cum o face zaharul Acest lucru poate sa fie un neajuns in conditiile in care nu poate sa fie folosit la produsele de panificatie si in deserturi