În această carte, osho explică înțelesul sutrelor lui Patanjali referitoare la pașii pe care trebuie să îi urmeze aspirantul Yoga pentru a atinge realizarea spirituală, pornind de la ceea ce este în prezent.
V-ar învăța cum să fiți pe deplin liberi.”.
V-ar oferi haosul, anarhia, pentru că stelele se nasc din haos.
Nu v-ar oferi un tipar mort după care să vă conduceți viața.
Nu v-ar învăța legea, ci v-ar învăța să iubiți.
Cei mai religioși dintre oameni sunt de fapt cei mai nereligioși, pentru că dacă ar fi religioși, v-ar propovădui libertatea, v-ar propovădui iubirea.
Cei ca mine au fost întotdeauna înțeleși greșit.
Este foarte greu să mă înțelegeți, fiindcă păstrați în voi tiparul fricii și aceasta vă îndeamnă să cereți un model de viață, o disciplină, un stil, un mod de a trăi.
Oriunde te-ai duce, nu vei ajunge nicăieri, pentru că însuși faptul de a te duce undeva este o eroare, de vreme ce totul se află deja aici.” „Eu vă învăț să fiți voi înșivă, nimic altceva.
Nu căuta nimic.
Nu urma nicio cale.
Nu te duce nicăieri.
Orice efort este irelevant, pentru că tu ești deja tot ce ai putea să fii vreodată.
Nu trebuie decât să fii.
Nu trebuie să faci nimic. „Nu trebuie să te duci nicăieri, țărmul celălalt se află aici.
Este o carte care arată că afirmația se naște din negație și că Yoga reprezintă o metodă științifică pentru a atinge fantasticul. În călătoria sa către desăvârșire, el va realiza că este necesară „o revoluție a inimii”, va explora interiorul profund al ființei și va înțelege că este o sămânță, asemeni tăcerii care ascunde în ea un mesaj profund. În această carte, osho explică înțelesul sutrelor lui Patanjali referitoare la pașii pe care trebuie să îi urmeze aspirantul Yoga pentru a atinge realizarea spirituală, pornind de la ceea ce este în prezent