CE CONTINEZAHAR brut NERAFINAT obtinut din trestie de ZAHAR de calitate superioara din Mauritius.
Dupa deschidere, trebuie pastrat intr-un recipient etans din sticla, deoarece se intareste.
ISTORICDenumirea provine de la grecescul „Melan” - negru sau dupa alte surse de la „melaço” cuvant portughez, el insusi derivat din cuvantul latin Mel sau miere.
PENTRU CE RECOMANDAMRecomandam pentru utilizarea in special pentru prajituri, datorita gustului deosebit..
Contraste delicioase apar in combinatia cu fructe de padure rosii, citrice sau chiar legume: paste, conopida, dovleac sau cartofi dulci, inainte de coacerea la cuptor.
Alte utilizari culinare sunt sosuri pentru salate, marinate pentru carne si peste, sau chiar ca un sirop turnat peste deserturi cu fructe proaspete.
In lapte sau ceai, cu fulgi de cereale, musli sau alte alimente, zaharul MELASA are un gust inconfundabil.
Continut ridicat de melasa.
CUM SE CONSUMASe pot prepara diverse prajituri sau deserturi: tarte delicioase cu caramel, tort cu mere si fructe, chec cu rubarba si ghimbir, clatite.
CE CONTINEZAHAR brut NERAFINAT obtinut din trestie de ZAHAR de calitate superioara din Mauritius