Zaharul brun Muscovado este obtinut prin deshidratarea sucului din trestie de Zahar caracteristica lui principala comparativ cu alte tipuri de Zahar brun fiind faptul ca este necentrifugat ceea ce il face sa fie mai umed si mult mai inchis la culoare De fapt este cel mai inchis la culoare dintre tipurile de Zahar comercializate pe piata Muscovado este integral si nerafinat pastranduse melasa si celelalte oligoelemente intacte ceea ce ii confera un gust specific de caramel Gustul este echilibrat nu este nici foarte dulce ca al zaharului alb sau ca al celui brun dar nici foarte intens ca al melaseimai putin placut de catre unii Aceastai da o aroma placuta specifica.
Zaharul brun Muscovado este obtinut prin deshidratarea sucului din trestie de Zahar caracteristica lui principala comparativ cu alte tipuri de Zahar brun fiind faptul ca este necentrifugat ceea ce il face sa fie mai umed si mult mai inchis la culoare De fapt este cel mai inchis la culoare dintre tipurile de Zahar comercializate pe piata Muscovado este integral si nerafinat pastranduse melasa si celelalte oligoelemente intacte ceea ce ii confera un gust specific de caramel Gustul este echilibrat nu este nici foarte dulce ca al zaharului alb sau ca al celui brun dar nici foarte intens ca al melaseimai putin placut de catre unii Aceastai da o aroma placuta specifica