Zahar obtinut din tulpinile carnoase ale trestiei de zahar, fara adaugarea de aditivi pe parcursul procesarii.
Are granulele mai mari si se foloseste la prepararea crustelor crocante de la tarte sau alte prajituri. Valori nutritionale/100g:Energie: 1700 kJ / 400 kcalProteine: 0 gGrasimi: 0 g din care acizi grasi saturati: 0 gCarbohidrati: 99 g din care zaharuri: 99 gFibre: 0 gSare: 0 g..
Este putin lipicios si, uneori, este modelat sub forma de cuburi.
Este un tip de Zahar nerafinat centrifugat, cu cristale mari de culoare brun-deschis.
Nu este necesara replantarea, trestia de Zahar fiind o sursa regenerabila de Zahar nu doar economica, ci si benefica pentru mediu!Zaharul Demerara poarta numele raului cu acelasi nume din Guyana, unde este cultivata trestia de zahar.
La recoltare, tulpinile plantei sunt doar taiate, fara sa fie scoase din pamant, astfel incat ele se pot reproduce.
Este un inlocuitor natural bun pentru zaharul alb in orice preparat.
Trestia din care se obtine zaharul de trestie creste in zonele tropicale si subtropicale.
Deoarece cristalizeaza o singura data in procesul prelucrarii, acesta este o forma foarte putin rafinata de zahar, fiind depasit in aceasta directie doar de zaharul crud din trestie. Se poate utiliza ca indulcitor in cafea si ceai, dar da un gust fin si prajiturilor si deserturilor.
Zahar obtinut din tulpinile carnoase ale trestiei de zahar, fara adaugarea de aditivi pe parcursul procesarii