ZAHAR DE COCOS ECOLOGIC 250G Beneficii pentru sănătate: Stabilizează nivelul zahărului din sânge, spre deosebire de zahărul alb care provoacă puternice fluctuații glicemice; Conține 16 aminoacizi, printer care si glutamina si ajută la buna funcționare a creierului și a sistemului nervos; Nu suprasolicita pancreasul, care elibereaza treptat hipoglicemiant necesara pentru a controla concentratia zaharului din sange; Are calorii mai putine decat zaharul rafinat; Este util în combaterea depresiilor.
Acest tip de zahăr nerafinat, raw, este recomandat consumului frecvent..
Xilitolul si stevia reprezinta alternative naturale de indulcire insa sunt extreme de procesate, astfel ca sunt lipsite de nutrienti.
In timp ce indicele glicemic al siropului de artar si al mierii ajunge la 69 iar cel al zaharului rafinat la 80-90, indicele glicemic al zaharului de COCOS abia atinge 35, situandu-se intre indulcitorii pretabili pentru cei care sufera de diabet si pentru cei ce doresc sa evite cresterea brusca a glicemiei care perturba functiile pancreasului.
Este un zahăr cu gust de caramel, ce abunda in minerale (fier, potasiu, magneziu, zinc) și vitamine (C, B1, B2, B3, B6).
Descriere: Zahărul de cocos, folosit in Asia de cateva mii de ani, este obținut manual din nectarul florilor palmierului de cocos, copac cunoscut în Filipine sub denumirea de ’’copacul vieții’’.
ZAHAR DE COCOS ECOLOGIC 250G Beneficii pentru sănătate: Stabilizează nivelul zahărului din sânge, spre deosebire de zahărul alb care provoacă puternice fluctuații glicemice; Conține 16 aminoacizi, printer care si glutamina si ajută la buna funcționare a creierului și a sistemului nervos; Nu suprasolicita pancreasul, care elibereaza treptat hipoglicemiant necesara pentru a controla concentratia zaharului din sange; Are calorii mai putine decat zaharul rafinat; Este util în combaterea depresiilor