*provin din agricultura ecologica.
Ingrediente: zahar* brut din trestie, agent de gelifiere: pectina de mere.
Prepararea jeleului din suc: Se folosesc 700 ml suc si 500 g Zahar gelifiant Biovegan 2 : 1 si se urmeaza etapele 2 -5.
Gemul fierbinte se pune in borcane curate, care se inchid ermetic si se pun timp de 5 minute cu capul in jos. 5.
In cazul in care compozitia nu este destul de consistenta, mai trebuie fiarta cateva minute, iar apoi se repeta proba de gelificare.
Proba de gelificare: dupa timpul de fierbere se pune o lingura din cantitatea de gem fierbinte pe farfuria racita la congelator. 4.
Se lasa cel putin 3 minute sa clocoteasca bine. 3.
Se amesteca totul bine si se pune pe foc amestecand continuu.
Continutul plicului se pune intr-o oala, impreuna cu fructele si sarea de lamaie sau sucul de la o lamaie. 2.
Puneti o farfurie mica in congelator pentru proba de gelificare.
Se spala fructe impecabile, se lasa la scurs, eventual se scot samburii, si se cantareste 1 kg de fructe.
Prepararea cu fructe: 1.
Pentru prepararea gemurilor cu 500 g Zahar gelifiant 2 : 1: 1 kg de fructe si 5 g sare de lamaie Vitavegan sau sucul de la o lamaie, un mar ras (dupa nevoie).
Zaharul integral din trestie de Zahar foarte fin asigura o solubilitate optima si un gust echilibrat.
Pentru gemuri de fructe sau jeleuri cu durata lunga de conservare.
Un pachet de Zahar gelifiant ajunge pentru 1 kg de fructe.
Biovegan Zahar gelifiant 2: 1 pentru fructe clasice se compune din 2 parti fructe si 1 parte zahar. *provin din agricultura ecologica