Produsul este certificat BIO.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Dacă zahărul alb este lipsite de minerale, în cel de palmier se regăsesc de asemenea cantități importante de fosfor, potasiu, magneziu, mangan, cupru sau doze mai mici de zinc, fier, calciu, sulf, sodiu, bor sau clor.
Spre comparație, mierea sau siropul de arțar au un indice glicemic mai mult decât dublu, de unde și riscuri mai mari pentru sănătate.
Prin urmare, acesta are un efect redus asupra nivelului zahărului din sânge, fiind recomandat diabeticilor și tuturor celor care își doresc un stil de viață sănătos.
Unul dintre principalele avantaje ale zahărului de palmier este indicele să glicemic redus (35), comparabil cu cel al fructelor și legumelor proaspete.
De aceea zahărul de palmier este un îndulcitor din ce în ce mai prezent în magazinele naturiste, ca alternativă la produsele toxice și nesănătoase cum ar fi zahărul alb, asprtamul, etc.
Spre deosebire de zahărul alb, cel de palmier este foarte puțin procesat și tot conținutul nutritiv al acestuia este păstrat intact.
Acest compus este folosit în mod tradițional în multe zone de Asia ca îndulcitor, fiind alcătuit în mare parte din sucroză, substanță care îi asigură o aromă dulce, caramelizată.
Zahărul de palmier este un produs derivat din seva florilor de palmier, în special ale celui de cocos.
Produsul este certificat BIO