Ce găsiţi în acest prospect:1.
Administrarea concomitentă de acid fusidic șiAtorv. 4.
Atenţionări şi precauţiiÎnainte să luaţi ZETOVAR, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă- ați avut antecedente de accident cerebral vascular cu hemoragie la nivelul creierului sau aveți mici pungi de lichid la nivelul creierului din cauza unor accidente cerebrale vasculare anterioare- aveți probleme ale rinichilor- aveți glanda tiroidă mai puțin activă (hipotiroidism)- ați avut crampe sau dureri musculare repetate sau inexplicabile, un istoric personal sau familial de tulburări musculare- luaţi sau aţi luat în ultimele 7 zile un medicament numit acid fusidic (un medicament pentru infecţii bacteriene) pe cale orală sau prin injectare.
Vezi mai multe informaţii privind rabdimioliza la pct.
Administrarea concomitentă a ZETOVAR cu acid fusidic poate rareori să ducă la slăbiciune musculară sensibilitate sau durere (rabdomioliză).
Medicul dumneavoastră vă va spune când este sigur să reluaţi tratamentul cu ZETOVAR. 6)- aveți sau ați avut vreodată o afecțiune a ficatului- ați avut orice rezultate anormale în urma testelor de sânge a funcției ficatului, fără o cauză anume- sunteți femeie aflată la vârsta fertilă și nu folosiți măsuri contraceptive eficace- sunteți gravidă, încercați să rămâneți gravidă sau alăptați- utilizați asocierea glecaprevir/pibrentasvir pentru tratamentul hepatitei C- dacă trebuie să luaţi acid fusidic pe cale orală pentru tratamentul unei infecţii bacteriene va trebui să întrerupeţi temporar utilizarea acestui medicament.
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ZETOVARNu luaţi ZETOVAR dacă:- sunteţi alergic la atorvastatină, ezetimib sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.
Pe perioada utilizării acestui tratament trebuie să respectați în continuare regimul alimentar de scădere a colesterolului.
Medicul dumneavoastră vă poate prescrie ZETOVAR dacă luaţi deja atorvastatină şi ezetimib în aceleaşi doze.
ZETOVAR nu vă ajută să scădeţi în greutate.2.
Blocarea circulaţiei sângelui poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
HDL-colesterolul este adesea numit colesterol „bun”, deoarece împiedică depunerea colesterolului rău la nivelul arterelor și protejează împotriva bolii cardiace.
Trigliceridele sunt o altă formă de grăsime din sângele dumneavoastră, care vă poate crește riscul pentru boală cardiacă.
ZETOVAR este utilizat la pacienții la care nu se poate obține un control al valorilor colesterolului doar prin regimul alimentar.
Această îngustare poate încetini sau bloca circulaţia sângelui către organele vitale, cum sunt inima și creierul. În cele din urmă, formarea acestor plăci duce la îngustarea arterelor.
LDL-colesterolul este adesea numit colesterol „rău”, deoarece se poate depune la nivelul pereților arterelor dumneavoastră, formând plăci.
Colesterolul total este compus în principal din LDL și HDL colesterol.
Reduce atât cantitatea de colesterol absorbit la nivelul tractului digestiv, cât și pe cea de colesterol sintetizată de propriul dumneavoastră organism.
Colesterolul este una din substanțele grase care se găsesc în circulaţia sanguină. În plus, ZETOVAR crește valorile colesterolului „bun” (HDL colesterol).
ZETOVAR acționează prin două moduri pentru a reduce valorile dumneavoastră de colesterol.
ZETOVAR conține ezetimib și atorvastatină.
ZETOVAR este folosit la adulți pentru scăderea valorilor de colesterol total din sânge, colesterolul „rău” (LDL colesterol) și a substanțelor grase numite trigliceride.
Ce este ZETOVAR şi pentru ce se utilizeazăZETOVAR este un medicament utilizat pentru scăderea valorilor crescute ale colesterolului.
Conţinutul ambalajului şi alte informaţii1.
Cum se păstrează ZETOVAR6.
Reacţii adverse posibile5.
Cum să luaţi ZETOVAR4.
Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ZETOVAR3.
Ce este ZETOVAR şi pentru ce se utilizează2.
Ce găsiţi în acest prospect:1