Pornind de la necesarele clarificari conceptuale, Bogdan-Michael Ciubotaru schiteaza, in fapt, o adevarata istorie a Romaniei, fara a omite niciun moment paradigma comparativa, cea fara de care analiza istorica actuala s-ar dovedi cu totul incompleta. ( Autorul ).
Pentru a realiza aceasta lucrare am facut apel la legislatia, jurisprudenta si doctrina din perioada antebelica, interbelica si contemporana din Romania, iar, pentru o scurta analiza comparativa istorica, la unele state din Europa occidentala (Franta, Anglia, Germania, Italia).
Cristian Sandache – Universitatea ,,Dunarea de Jos” din Galati ) In ansamblu, lucrarea noastra exprima idei, opinii, puncte de vedere, cu privire la un domeniu generos si, deopotriva, de incitant. dr. univ. ( Conf.
Prezentul volum ii confirma si rigoarea stiintifica cu care a reusit sa abordeze un subiect, in egala masura, complex si mereu actual, menit a interesa atat pe istorici si pe juristi, cat si segmente importante ale publicului larg.
Dana Apostol Tofan in cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti – Prefata la volum) Bogdan-Michael Ciubotaru este un universitar care reuseste mai mereu in prelegerile sale sa-si captiveze auditoriul, interventiile lui degajand siguranta si culoare a expunerii. habil. dr. univ. ( Prof.
Meritul autorului este acela ca nu s-a cantonat intr-o restransa nisa, preferand teritoriul generos si infinit mai atractiv al interdisciplinaritatii, pe care oricum un asemenea subiect il presupunea.
Prezenta lucrare poate fi privita si ca una din sfera dreptului administrativ, dupa cum nu gresim daca o includem si in categoria celor de istorie.
Din aceasta perspectiva, referintele la perioada Antichitatii si, mai ales, la Evul Mediu european, cu prezentarea unor exemple semnificative in aceasta privinta, confera volumului un plus de interes.
Pornind de la necesarele clarificari conceptuale, Bogdan-Michael Ciubotaru schiteaza, in fapt, o adevarata istorie a Romaniei, fara a omite niciun moment paradigma comparativa, cea fara de care analiza istorica actuala s-ar dovedi cu totul incompleta