100 de retete pentru noi diabeticii - carte - Dan Popa si Luiza Popa - Lifestyle Publishing - colectia „Citeste sanatos” Cartea de fata este scrisa de un proaspat diagnosticat cu diabet si sotia lui. (l x L): 13 x 20 I.
S.
B.
N.: 978-606-8309-88-0 100 de retete pentru noi diabeticii - carte - Dan Popa si Luiza Popa - Lifestyle Publishing - colectia „Citeste sanatos” Alege acum 100 de retete pentru noi diabeticii - carte - Dan Popa si Luiza Popa - Lifestyle si bucura-te de beneficii!.
Pofta mare si… Josglicemia! Editura: Lifestyle Publishing Detalii tehnice: Numărul de pagini: 156 Formatul în cm.
Va invit la o de gustare ca intre noi, diabeticii.
Fiecare dintre retetele de aici este facuta in casa,gustata de mine si recomandata neconditionat.
Aceasta carte este povestea culinara a catorva saptamani din viata mea.
Apoi, Luiza a inceput sa-mi gateasca mancaruri in baza unor calcule, asa incat sa nu depasesc cele 180 de grame de carbohidrati la care aveam dreptul zilnic.
Aveti la finalul cartii tabelul cu rezultatele acestui demers.
Mai intai am cautat sa aflu cati carbohidrati are fiecare aliment.
Aparusera vreo doua sau trei, dar se epuizasera.
A scrie o carte de retete pentru diabetici a venit nu ca un moft, ci ca o necesitate: nu gaseam pe piata nicio lucrare pe aceasta tema.
Si nu in ultimul rand, fixati un meniu zilnic care sa nu depaseasca acea cantitate maxima de carbohidrati, colesterol si sodiu recomandata de medicul dumneavoastra.
Nu uitati ca de fiecare data cand creati o reteta noua sa cantariti alimentele si sa calculati aportul nutritional per portie.
Restrictiile legate de alimentele ce trebuie consumate cu precautie probabil ca va vor ingreuna demersul, insa veti reusi in timp sa va creati retete delicioase personalizate.
Puteti crea propriile retete consultand tabelele nutritionale ale specialistilor in domeniu si folosind alimente preferate cu aport scazut de carbohidrati.
Aceste retete sunt doar un punct de plecare pentru dumneavoastra.
Multe dintre retetele selectate initial au suferit modificari fie prin inlocuirea alimentelor bo gate in carbohidrati, prezente in cantitati mari, cu alte alimente sarace in carbohidrati, fie prin micsorarea consistenta agramajelor lor si completarea cu alte alimente „prietenoase“ cu diabeticii.
Principiul de selectie a retetelor a fost folosirea de ingrediente sarace in carbohidrati, colesterol, sodiu si eliminarea, pe cat posibil, a prajirii in ulei.
Niciunul dintre noi nu are studii de specialitate in nutritionism sau medicina. 100 de retete pentru noi diabeticii - carte - Dan Popa si Luiza Popa - Lifestyle Publishing - colectia „Citeste sanatos” Cartea de fata este scrisa de un proaspat diagnosticat cu diabet si sotia lui