Examenul de tip grila, tot mai des folosit in ultimii ani pentru selectia dintr-un mare numar de candidati la admiterea in universitati, s-a perfectionat an de an, ajungand un mod foarte eficient si obiectiv de ierarhizare dupa nivelul cunostintelor si capacitatea de a le folosi in probleme mai dificile.
Vasile Pop. dr. univ.
Va uram succes! Conf.
Consideram culegerea foarte utila pentru pregatirea examenului de admitere.
In ultimii 10 ani, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a avut parteneriate cu peste 30 de licee de elita, la care s-a experimentat in fiecare an o simulare a examenului de admitere cu probleme pe trei niveluri: clasele IX - X, XI si XII, o parte dintre ele fiind de asemenea rezolvate in aceasta carte.
Problemele sunt gradate pe ani de studii, astfel ca ele pot fi urmarite de elevii interesati inca din clasa a IX-a.
Cartea de fata, elaborata de domnul profesor Liviu Vlaicu, profesor cu o indelungata activitate de pregatire a elevilor pentru concursurile de orice nivel, va fi extrem de utila candidatilor, care vor gasi solutiile la numeroase probleme propuse de noi (Departamentul de matematica al UTCN) in ultimii 20 de ani, dintre care multe au un grad ridicat de dificultate.
In fiecare an au aparut culegeri cu enunturile subiectelor propuse, in numar de peste 1000, cu foarte putine indicatii de rezolvare.
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este printre primele universitati din tara care au adoptat acest mod de selectie a candidatilor la admitere, avand o traditie de peste 20 de ani.
Examenul de tip grila, tot mai des folosit in ultimii ani pentru selectia dintr-un mare numar de candidati la admiterea in universitati, s-a perfectionat an de an, ajungand un mod foarte eficient si obiectiv de ierarhizare dupa nivelul cunostintelor si capacitatea de a le folosi in probleme mai dificile