1.
Nu este necesară ajustarea dozelor pentru această categorie de pacienţi, decât în cazul prezenţei unei insuficienţe renale, iar stabilirea dozelor este în funcţie de clearance-ul.
VVZinf.10-25ml/min Normal 800 mg Normal 8 ore< 10 ml/min 200 mg 800 mg 12 ore 12 oreVârstnici: în concordanţă cu scăderea clearance-ului creatininei la aceşti pacienţi excreţia aciclovirului poate fi întârziată.
Interval între dozeVHSinf.
VVZinf.
Dozele trebuie să fie ajustate după cum urmează:Clearance la creatinină O dozăVHSinf.
Pacienţi cu tulburări ale funcţiei renale.
Nu există date suficiente privind tratamentul cu ACICLOVIR pentru profilaxia sau recurenţa infecţiilor virale cu Herpes simplex, Zona zoster sau varicelei în cazul copiilor cu funcţie imunitară normală.
Durata tratamentului trebuie să fie minimum 5 zile.
Doza maximă pentru o dată nu trebuie să depăşească 800 mg. În general aceasta este în jur de 800 mg ACICLOVIR de 4 ori pe zi pentru copii cu vârsta peste 6 ani.
Tratamentul varicelei la copii cu sistemul imunitar deficitar: doza recomandată este de 20 mg/kg corp de 4 ori pe zi.
Tratamentul infecţiilor cu VHS şi profilaxia la copii cu sistem imunitar deficitar: Copiii cu vârsta peste 6 ani pot primi o doză zilnică ca şi pentru adulţi respectiv 1g ACICLOVIR (5 comprimate ACICLOVIR 200 mg administrate la 4 ore).
Copii Datorită formei farmaceutice, ALS ACICLOVIR 200 mg comprimate poate fi utilizat la copii cu vârsta peste 6 ani.
Pentru a avea efecte terapeutice optime este recomandată începerea tratamentului cât mai devreme, de preferat în mai puţin de 24 ore de la apariţia primelor semne cutanate.
Durata tratamentului este de minim 7 zile.
Tratamentul pacienţilor cu Zona zoster: doza zilnică recomandată este de 4 g ACICLOVIR (10 comprimate ACICLOVIR 400 mg, administrate la interval de 4 ore).
Durata tratamentului profilactic sau oportunitatea acestuia trebuie să fie stabilită funcţie de evaluarea riscului eventualelor recurenţe.
Tratamentul profilactic al pacienţilor cu Herpes simplex cu imunitate scăzută: doza zilnică recomandată este de 800 mg ACICLOVIR (4 comprimate ACICLOVIR 200 mg pe zi), în unele cazuri mai severe sau la pacienţii cu malabsorbţie doza poate fi de 1600 mg ACICLOVIR (câte 1 comprimat ACICLOVIR 400 mg la fiecare 6 ore).
Tratamenul de lungă durată trebuie întrerupt după 6-12 luni, funcţie de rezultatele terapeutice obţinute.
Tratamentul cu doze de 200 mg ACICLOVIR de 3 ori pe zi sau ocazional de 2 ori pe zi poate fi în unele cazuri suficient.
Tratamentul infecţiilor recurente cu VHS şi a pacienţilor cu funcţie imunitară normală: doza zilnică este de 800 mg ACICLOVIR (4 comprimate ACICLOVIR 200 mg, câte un comprimat la 6 ore, sau 2 comprimate ACICLOVIR 400 mg de 2 ori pe zi câte unul la 12 ore). În cazul pacienţilor cu imuno-depresie (după transplant de maduvă) sau a celor cu malabsorbţie, doza zilnică poate fi crescută până la 2 g ACICLOVIR (5 comprimate ACICLOVIR 400 mg). În cazul unor infecţii severe durata tratamentului poate fi de 10 zile.
DATE CLINICE 4.1 Indicaţii terapeuticeACICLOVIR comprimate este indicat pentru:-tratamentul şi profilaxia leziunilor cutanate determinate de infecţia cu virusurile herpes simplex (VHS) de tip 1 şi 2, incluzând infecţia primară şi recidivele infecţiilor genitale; -profilaxia infecţiilor cu VHS la pacienţi cu imunitate compromisă;-tratamentul Zona zoster la pacienţi cu sistemul imunitar compromis sau normal;-tratamentul infecţiilor cu virus varicello zosterian (VVZ)4.2 Doze şi mod de administrareAdulţiTratamentul infecţiilor cu VHS: doza zilnică este de 1 g ACICLOVIR (5 comprimate ACICLOVIR 200 mg la 4 ore interval) timp de 5 zile.
FORMA FARMACEUTICĂACICLOVIR 200 mgComprimate rotunde, plate, de culoare albă sau aproape albă, cu margini rotunjite 4. 3. 6.1.
COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ ACICLOVIR 200 mgUn comprimat conţine 200 mg aciclovirPentru excipienţi, vezi pct.
DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUIACICLOVIR 200 mg, comprimate 2. 1