Afumatoarea este ideala pentru afumarea preparatelor din carne cu fum rece, proces care ofera un gust specific, precum si o conservare de lunga durata.
Materialtabla zincata + otelRoti de deplasareNuCuloaregri metalizatLungime (cm)80Latime (cm)52Inaltime (cm)92Diametru (cm)95Volum (l)190CombustibilrumegusGreutate (kg)22TipafumatoareRezistenta la umezealadaRezistenta la inghet/dezghetDaRezistenta la uvdaDimensiuni Lxlxh (cm)80x52x92Greutate maxima (kg)40Recomandarepentru afumare la receAccesorii inclusemenghina.
Pericolul de incendiu este practic nul pentru ca afumarea se face cu fum rece, iar rumegusul arde progresiv cu viteza redusa, fiind controlat in cutia de ardere. 
Caracteristici: schelet realizat din profile de otel (cornier) vopsite in camp electrostatic;pereti realizati din tabla zincata;capac captusit pe interior cu material care impiedica formarea condensului;volum de afumare: 190 L;greutate maxima de incarcare: 40 kg;dimensiuni: 80 x 52 x 92 cm (L x l x h);greutate produs: 22 kg;combustibil: rumegus;culoare: gri metalizat.
In timpul afumarii, densitatea fumului nu trebuie sa fie mare.
Pe suprafata laterala din interior, datorita fumului rece si a vaporilor care se condenseaza pe pereti, se formeaza un strat protector care contine si grasimi, astfel ca preparatele nu intra in contact cu tabla zincata.
Capul de la Afumatoare este izolat termic, astfel ca pe suprafata lui nu se produce condens.
In cutia de ardere, temperatura nu urca mai mult de 200°C, prin urmare in zona de ardere nu se degaja nimic toxic.
Cutia de ardere este vopsita in camp electrostatic cu vopsea termorezistenta care rezista la temperaturi de pana la 600°C, ceea ce asigura o rezistenta mare in timp si nu emana gaze toxice.
Stinghia din dotare si capacul cu manere faciliteaza aerisirea prin ridicare, garantand totodata si o manevrare usoara.
Amplasarea carnii se face intr-un compartiment spatios de 190 litri, dotat cu suporturi pentru a sustine preparatele preferate, aceasta incapere fiind separata de sursa de fum si oferind astfel o afumare uniforma prin orificiile de aerisire existente in cabina de afumare.
Afumarea la rece se preteaza in special pentru carnati, sunca, slanina, coaste si peste.
Aceasta ocupa un volum redus, este autonoma si poate fi mutata cu usurinta dintr-un loc in altul chiar si in timpul functionarii. 
Afumatoarea va ofera ocazia sa experimentati secrete si gusturi culinare deosebite pe care le puteti savura impreuna cu familia sau prietenii.
Afumatoarea este ideala pentru afumarea preparatelor din carne cu fum rece, proces care ofera un gust specific, precum si o conservare de lunga durata