Descriere YEO:
Pe YEO găsești Alexandru Phoebus 1899 – 1954 de la Muzeul National de Arta, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Alexandru Phoebus 1899 – 1954 | Liliana Chiriac, Ruxandra Dreptu din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Alexandru Phoebus 1899 – 1954
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 145 Lei
Caracteristicile produsului Alexandru Phoebus 1899 – 1954
- Brand: Muzeul National de Arta
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 11-01-2024 01:16:14
Comandă Alexandru Phoebus 1899 – 1954 Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Alexandru Phoebus 1899 – 1954 de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Elementul surpriza al expozitiei consta in expunerea „partii nevazute” a colectiei
Phoebus – aproximativ 130 de opere semnate de acest artist, prezentate publicului pentru prima data. In cea mai mare parte a timpului, lucrarile sunt pastrate in depozit ca masura de precautie generata de sensibilitatea la microclimat a tehnicilor de executie si a suportului de hartie pe care sunt executate.Lucrarile, realizate in toate tehnicile grafice abordate de artist (creion, tus, acuarela, guasa, pastel), sunt reprezentative pentru intreaga perioada de creatie, incepand cu anii 1920 pana catre finalul vietii, si abordeaza toate subiectele care l-au preocupat – peisaje urbane si rurale, figura umana, scena de gen. Compozitiile evidentiaza, intre altele, multiplele moduri in care
Phoebus s-a raportat la tendintele artistice ale vremii sale, de la postimpresionism la formulele avangardei, inclusiv legatura sa cu latura experimentala (adoptarea la mediul graficii a unei moncromii – l’esthetique noir – specifice fotografiei si cinematografiei din perioada interbelica).Selectia curatoriala include si un numar considerabil de lucrari in pastel, realizate in perioada 1946 – 1947, expuse in premiera absoluta. Ele infatiseaza, sub diverse aspecte compozitionale, strazi, case, cartiere marginase si zone comerciale din Bucuresti.Colectia integrala
Alexandru Phoebus cuprinde 386 de piese (preponderent opere realizate de artist, dar si cateva obiecte etnografice colectionate de familie), donate muzeului de mostenitorii legali ai artistului: sotia, Ana (initiatoarea ofertei de donatie), mama, Tamara, si unicul sau fiu, Eugen Phoebus. O parte dintre aceste lucrari se afla in prezent in expunerea permanenta a Muzeului Colectiilor de Arta.