Hiziki este o alga sub forma de fire tubulare care creste sub rocile de la marginea oceanului la doar m sub apa deoarece iubeste lumina soarelui Forma ondulata indica un hiziki de calitate Gatita are o textura ferma si un gust delicios rezistent iar culoarea neagra asorteaza orice mancare Hiziki are nevoie de un an sa creasca si este recoltata manual in primavara Spre deosebire de celelalte Alge care sunt uscate la soare si nu au nevoie de alta procesare hiziki este foarte tare in starea sa naturala si de aceea trebuie uscata aburita pentru ore si apoi din nou uscata Apoi este inmuiata in suc de arameo alta alga des folosita in bucataria japoneza pentru a intensifica culoarea neagra si apoi din nou uscata Hiziki se poate pastra timp indelungat fara conditii speciale Este o sursa excelenta de minerale incluzand fier are de ori mai mult calciu ca laptele si contine cantitati mari de proteine vitaminele A si B si fier Aceste Alge purifica corpul in special nivelul de zahar din sange de aceea sunt recomandate diabeticilor Cand este gatita volumul algei creste de ori.
Hiziki este o alga sub forma de fire tubulare care creste sub rocile de la marginea oceanului la doar m sub apa deoarece iubeste lumina soarelui Forma ondulata indica un hiziki de calitate Gatita are o textura ferma si un gust delicios rezistent iar culoarea neagra asorteaza orice mancare Hiziki are nevoie de un an sa creasca si este recoltata manual in primavara Spre deosebire de celelalte Alge care sunt uscate la soare si nu au nevoie de alta procesare hiziki este foarte tare in starea sa naturala si de aceea trebuie uscata aburita pentru ore si apoi din nou uscata Apoi este inmuiata in suc de arameo alta alga des folosita in bucataria japoneza pentru a intensifica culoarea neagra si apoi din nou uscata Hiziki se poate pastra timp indelungat fara conditii speciale Este o sursa excelenta de minerale incluzand fier are de ori mai mult calciu ca laptele si contine cantitati mari de proteine vitaminele A si B si fier Aceste Alge purifica corpul in special nivelul de zahar din sange de aceea sunt recomandate diabeticilor Cand este gatita volumul algei creste de ori