Alge nori (Porphyra umbilicalis) pentru sushi raw bio 25g - 10 folii.
Algele marine marca algamar sunt toate Alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania.
Ideala a se consuma raw.
Mod de preparare:-crude (raw): lasati la inmuiat 20 de minute, rulati sushi in folia de alga.-prajite: fara a le inmuia, prajiti 2 minute si presarati pe salate, supe, orez, cus-cus, legume.-fierte: fierbeti 15 minute cu orez, cartofi, legume.-la cuptor: adaugati in lasagna sau legume la cuptor.
Valori nutritionale/100g:Proteine 29%Grasimi 0.3%Carbohidrati 43.1%Fibre 34.7%Potasiu 2030mgCalciu 330mgMagneziu 370mgFosfor 235mgFier 23mgIod 17.3mgVitamina A 36mgVitamina B12 2.9mgGramaj: 25g.
Este bogata in proteine, vitamina A si B12.
Aceasta varianta este nemaruntita, pentru sushi.
Japonia este printre cei mai mari furnizori de Alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de Alge marine au inceput sa caute alte surse de Alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.
nori este o alga relativ mica, dar cu multe straturi.
Un alt mare avantaj al algelor salbatice algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii.
Exista si Alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice.
Alge nori (Porphyra umbilicalis) pentru sushi raw bio 25g - 10 folii.
Algele marine marca algamar sunt toate Alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania