Algele marine marca algamar sunt toate Alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania.
Se poate si rumeni in ulei pentru a se adauga apoi in pizza, placinte, paste.
Nutrienti/100g:Proteine 22.7%Grasimi 1.5%Carbohidrati 46.8%Fibre 35.3%Potasiu 6810mgCalciu 1380mgMagneziu 680mgFosfor 235mgFier 20mgIod 22.6mgVitamina A 0.04mgVitamina B12 0.36mgVitamina C 5.26mgO punga ajunge pentru aproximativ 10 portii.
Produs certificat organic.
Tara de origine: SpaniaGramaj: 50gValori nutritionale/100g: Energie: 195kcalGrasimi: 1.3g din care saturate: 0.4gCarbohidrati: 17.2g din care zaharuri: 0.5gFibre: 32.2gProteine: 12.6gSaruri: 8.9g.
Bogata in calciu, iod, proteine si fibre, este una dintre cele mai apreciate specii de Alge care se foloseste in bucataria raw.
Mod de preparare:-crud (raw): taiati marunt, lasati la inmuiat in apa timp de 15 minute, si adaugati in salate.-gatit: se fierbe timp de 20 de minute in supe, cu legume, cartofi, orez, mei, etc.
Japonia este printre cei mai mari furnizori de Alge marine din lume (in special sushi si nori), insa multi iubitori de Alge marine au inceput sa caute alte surse de Alge in afara de Japonia, din cauza radiatiilor rezultate in urma exploziei nucleare de la Fukushima.
Aceasta alga creste pana la 1.5 metri lungime, fiind cultivata pe coastele din Galicia in Spania.
Un alt mare avantaj al algelor salbatice algamar este ca sunt departe de sursele de radiatii.
Exista si Alge marine de cultura, insa nu pot fi comparate calitativ si nutritional cu cele salbatice.
Algele marine marca algamar sunt toate Alge salbatice, recoltate de pe coastele nepoluate ale regiunii Galicia din Spania