Consumul de vitamina B12, contribuie la îmbunătățirea capacității fizice și psihice, precum și la reducerea stărilor de oboseală și extenuare.
CaracteristiciComponentă importantă în producerea de globule roşii, implicată în sintetizarea ADN-ului şi protectoare a celulelor hepatice, vitamina B 12 poate fi asimilată din alimente de origine animală, precum şi din cereale integrale, polen, propolis, spirulină, drojdie inactivă etc.
Ea este esenţială şi în menținerea sănătății psihice, ajutând la reducerea oboselii și extenuării..
Aportul adecvat de vitamina B12 este absolut necesar unei funcționări normale a sistemului nervos.
Cele mai des manifestate simptome ale deficitului de vitamina B12 sunt senzația de oboseală fără cauze evidente, scăderea capacității de concentrare, amorțeală, scăderea calității somnului, dificultate la mers.
Consumul de vitamina B12, contribuie la îmbunătățirea capacității fizice și psihice, precum și la reducerea stărilor de oboseală și extenuare.
CaracteristiciComponentă importantă în producerea de globule roşii, implicată în sintetizarea ADN-ului şi protectoare a celulelor hepatice, vitamina B 12 poate fi asimilată din alimente de origine animală, precum şi din cereale integrale, polen, propolis, spirulină, drojdie inactivă etc