1. În acest caz tratamentul trebuie întrerupt şi medicul va decide dacă va fi reluat ulterior cu o doză redusă.
La copiii, mai ales în caz.
La om, el este excretat în cantităţi mici în laptele matern.4.7 Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilajeARLEVERT poate afecta timpul de reacţie şi, implicit, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; acest efect este potenţat de consumul concomitent de etanol sau de utilizarea concomitentă de medicamente cu acţiune deprimantă asupra sistemului nervos central.4.8 Reacţii adverseÎn timpul adminstrării ARLEVERT pot să apară, mai puţin frecvent, sedare, tulburări neurologice centrale, xerostomie, micţiune dificilă, tulburări vizuale, glaucom (glaucom cu unghi îngust) precum şi reacţii de hipersensibilitate (de exemplu reacţii cutanate), rareori, tulburări gastro-intestinale, cefalee şi transpiraţii şi, foarte rar, lupus eritematos şi lichen plan.În cazuri izolate pot să apară agranulocitoză şi leucopenie reversibile.În cazuri rare pot să apară tulburări ale mişcărilor automate (ale sistemului extrapiramidal) precum tremor, creşterea tonusului muscular, hipokinezie; acestea apar mai ales la vârstnici, după administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizină pe zi (doza zilnică maximă recomandată de 5 comprimate ARLEVERT conţine 100 mg cinarizină).
De aceea, ARLEVERT nu trebuie administrat în perioada de sarcină sau de alăptare.
Dimenhidrinatul poate amplifica contracţiile uterine şi poate determina naşterea prematură.
Efectele glucocorticoizilor şi heparinei pot fi diminuate.
ARLEVERT diminuează tulburările de motilitate induse de fenotiazină (sindrom extrapiramidal).4.6 Fertilitatea, sarcina şi alăptareaProfilul de siguranţă a administrării ARLEVERT la om în perioada de sarcină sau de alăptare nu a fost suficient stabilit.
Sunt necesare monitorizarea tensiunii arteriale şi ajustarea dozei administrate.
Efectul procarbazinei este potenţat. 6.1- intoxicaţii acute;- convulsii;- suspiciunea existenţei unor formaţiuni intracraniene înlocuitoare de spaţiu (diagnosticarea acestora este mai dificilă);- glaucom cu unghi închis;- adenom de prostată ce determină retenţie urinară;- consum de etanol;- tratament cu antibiotice aminoglicozodice, deoarece pot fi mascate reacţiile adverse ale acestora;- prematuri sau nou-născuţi;- sarcină;- alăptare.4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizareAdministrarea ARLEVERT la pacienţii cu boală Parkinson trebuie făcută cu precauţie.4.5 Interacţiuni cu alte produse medicamentoase, alte interacţiuniNu s-au efectuat studii privind interacţiunile.
ARLEVERT nu trebuie administrat în asociere cu inhibitorii monoamionooxidazei.
Reacţiile adverse anticolinergice sunt potenţate de administrarea concomitentă a antidepresivelor triciclice şi a parasimpatoliticelor.
Medicamentele cu acţiune deprimantă asupra sistemului nervos central şi etanolul pot potenţa efectele deprimante centrale ale Arlevert.
Administrarea concomitentă a medicamentelor ce cresc tensiunea arterială sau a antihipertensivelor trebuie făcută cu precauţie.
DATE CLINICE4.1 Indicaţii terapeuticeVertij de diferite etiologii.4.2 Doze şi mod de administrareDoza zilnică recomandată este de câte un comprimat ARLEVERT de 3 ori pe zi, administrat după mese, fără afi mestecat, cu o cantitate suficientă de lichid.
La începutul tratamentului şi în cazurile grave, doza poate fi crescută până la maximum 5 comprimateARLEVERT pe zi.
Administrarea ARLEVERT poate fi necesară o perioadă îndelungată.4.3 ContraindicaţiiAdministrarea ARLEVERT este contraindicată în caz de:- hipersensibilitate la substanţele active, sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct.
FORMA FARMACEUTICĂComprimate.4. 6.1.3.
COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂUn comprimat conţine cinarizină 20 mg şi dimenhidrinat 40 mg.
Pentru lista tuturor excipienţilor, vezi pct.
DENUMIREA COMERCIALĂ A PRODUSULUI MEDICAMENTOSARLEVERT comprimate2. 1