Bentonita alimentara pentru limpezirea vinului Milfalchim 100 grBentonita alimentara pentru limpezirea vinului marca Mifalchim este ideala pentru impiedicarea oxidarii si stabilizarea corecta a vinurilor.
Tratamentul cu bentonitea previne formarea fenomenului de precipitare a proteinelor.
Contribuie si la stabilitatea si conservarea sim ai mult de atat imbunatateste gustul si pastreaza aroma intensa.
RECOMANDARE: Cititi cu atentie eticheta produsului si folositi doza corecta.
Acesta din urma asigura distrugerea si inhibarea dezvoltarii microorganismelor in vin.
Este esential ca Bentonita sa se aplice impreuna cu dioxidul de sulf.
Vinul se va limpezi si va putea fi consumat dupa 21 de zile de la aplicarea bentonitei alimentare.
CONTRAINDICATIIAsigurati-va ca purtati un echipament de protective in momentul utilizarii bentonitei alimentare
Nu consumati bauturi alcoolice si nu fumati cand aplicati produsul
Evitati inhalarea si contacul cu pielea.
AVANTAJE Bentonita ALIMENTARAImpiedica aparitia procesului de fermentareElemina proteinele care conduc la instabilitatea vinului
Asigura o limpezire si implicit creste calitatea acestuia
Reduce considerabil oxidazele care pun vinul in preicol: tyrozinaza laccaza.
Bentonita alimentara se poate aplica atat vinurilor tinere cat si celor vechi.
Ulterior solutia preparata se toarna in butoiul de vin.
Vinurile tratate cu Bentonita alimentara au o concentratie mai scazuta de proteina si prezinta o stabilitate mai mare.
INFORMATII DESPRE PRODUSBentonita alimentara pentru vin are consistenta unei pulbere de culoare alb – gri si prezinta urmatoarele caracteristici:Capacitate mare de absorbtie a apei
Valoare crescuta a capacitatii de schimb ionic
Umflare inter-cristalina mare in contact cu apa
Tixotropie si plasticitate ridicata.
MOD DE UTILIZAREBentonita alimentara se utilizeaza in procesul de preparare a vinurile alaturi de un Conservant Alimentar cu 5-6% dioxid de sulf si se aplica atunci cand vinul a fost tras dupa drojdie si a incetat complet din fermentatie.
DOZA RECOMANDATAVin rosu : Bentonita alimentara se aplica in doza de 1kg/1000L sau 1 gram/litru vinVin alb: Bentonita alimentara se aplica in doza de 2kg/1000L sau 2 grame/litru vinMOD DE PREPARARE pentru 1.000 litri de vin: Se extrag 8 din 1.000L vin se preincalzeste pana atinge o temperature de aproximativ 16-20 grade Celsius dupa care se amesteca impreuna cu 1 kg de bentonina(in cazul vinului rosu) sau 2 kg de bentonina (in cazul vinului alb) pana se obtine o compozitie omogena.
Bentonita alimentara pentru limpezirea vinului Milfalchim 100 grBentonita alimentara pentru limpezirea vinului marca Mifalchim este ideala pentru impiedicarea oxidarii si stabilizarea corecta a vinurilor.
Tratamentul cu bentonitea previne formarea fenomenului de precipitare a proteinelor