Beta-carotenul stimulează funcționarea sistemului imunitar! Oferă protecție împotriva afecțiunilor canceroase și a aterosclerozei.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici! A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumină excesivă. .
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Doza zilnică recomandată: o capsulă pe 2 zile. INGREDIENT ACTIV CANTITATE %VNR Vitamina A (Betacaroten) 2500 mcg 312,5 Alte ingrediente: ulei de soia, gelatină, glicerină, apă, ceară de albine. În morcovi, de exemplu, se găsesc adesea cantități mai mari de cadmiu și nitrați decât de beta-caroten, excepție făcând doar plantele cultivate prin metode ecologice. Din păcate, deseori alimentele consumate conțin chimicale și substanțe nocive din mediul înconjurător, nefiind ideale ca sursă de vitamine. În opinia cercetătorilor, vitamina A reduce riscul apariției cancerului, deoarece sprijină diferențierea celulară și, astfel, poate controla înmulțirea nelimitată a celulelor cancerigene, iar zincul contribuie la reglarea circuitul vitaminei A în celule. Rezultatele unor cercetări pe o perioadă de 10 ani, au demonstrat că numărul cazurilor de afecțiuni cardiace și de cancer a fost de două ori mai mic în cazul bărbaților care au consumat sistematic betacaroten, în comparație cu cei din lotul-martor, care nu au consumat această substanță. S-a observat că la japonezi și norvegieni, care consumă în cantitate mai mare alimente cu un conținut bogat în beta-caroten, incidența îmbolnăvirilor de cancer pulmonar, de colon, de prostată, de col uterin și de sân, este mult scăzută față de restul țărilor.
Betacarotenul se găsește în plantele verzi, sursele cele mai valoroase fiind morcovii, spanacul și varza creață, dintre zarzavaturi, și pepenele galben și caisele, dintre fructe.
Vitamina A este o substanță activă vitală, care ajută la menținerea agerimii vederii, sănătății pielii și întărește sistemul imunitar.
Este cunoscut și sub denumirea de provitamina A, ceea ce înseamnă că o parte din betacarotenul ajuns în organism odată cu alimentele este transformat, în funcție de necesități, în vitamina A. Beta-carotenul este unul din cei 600 de reprezentanți ai familiei carotinelor vegetale.
Beta-carotenul împiedică oxidarea acestora, reducând riscul apariției aterosclerozei și, astfel, riscul producerii infarctului miocardic. În apariția aterosclerozei, un rol important îl are oxidarea lipoproteinelor de mică densitate.
Beta-carotenul stimulează funcționarea sistemului imunitar! Oferă protecție împotriva afecțiunilor canceroase și a aterosclerozei