Bintuitii este unul dintre cele mai bune romane ale lui Palahniuk, exploatind conventia povestirii in rama, in traditia Decameronului si a Povestirilor din Canterbury, si, in acelasi timp, o satira necrutatoare la adresa emisiunilor de tip reality show.
Gambitul seninatatii (roman grafic) si Ziua Ajustarii..
La Editura Polirom au aparut, unele in mai multe editii, Fight Club, roman distins cu mai multe premii si ecranizat in 1999, intr-o productie cu Edward Norton, Brad Pitt si Helena Bonham Carter in rolurile principale, Jurnal, Bintuitii, Cintec de leagan, Monstri invizibili, Sufocare, Rant, Supravietuitor, Pygmy, Snuff, Blestemati, Apocalipsa, Beautiful You, Inventeaza ceva, Fight Club 2.
A scris pina in prezent peste douazeci de romane si carti de non-fictiune, traduse deja in numeroase limbi.
Desi primele carti i-au fost refuzate de editori, care le considerau prea riscante din cauza atmosferei lor sumbre, dupa publicarea romanului Fight Club (1996), cariera sa literara si-a schimbat definitiv cursul.
A studiat jurnalismul la Universitatea din Oregon si, dupa absolvire, in 1986, s-a stabilit in Portland, unde a schimbat diverse slujbe inainte sa se dedice scrisului. 1962, Pasco, Washington) este considerat unul dintre cei mai originali si mai inventivi scriitori americani contemporani.
Charles Michael „Chuck” Palahniuk (n.
Treptat, stimulate de acest mediu cu totul neobisnuit, personajele se vor implica intr-un joc pe muchie de cutit care ii va tine pe cititori cu sufletul la gura.
Cele 23 de povestiri care alcatuiesc romanul apartin protagonistilor unui experiment inedit si, asa cum se va vedea, macabru: saptesprezece persoane trec prin provocatoarea experienta de a petrece trei luni intr-un teatru dezafectat, in conditii minime de confort, pentru a produce o posibila capodopera care le va garanta celebritatea pe scena literara.
Bintuitii este unul dintre cele mai bune romane ale lui Palahniuk, exploatind conventia povestirii in rama, in traditia Decameronului si a Povestirilor din Canterbury, si, in acelasi timp, o satira necrutatoare la adresa emisiunilor de tip reality show