Ardeii iuti (Capsicum annuum) sunt fructele plantelor de ardei capsicum, notabile pentru aroma lor fierbinte.
Ardeii rosii au un continut ridicat de beta-caroten, pe care corpul tau il transforma in vitamina A..
Vitamina A.
Adesea lipsit de dieta occidentala, cuprul este un oligoelement esential, important pentru oasele puternice si neuronii sanatosi.
Cupru.
Un mineral esential alimentar care serveste o varietate de functii, potasiul va poate reduce riscul de boli de inima atunci cand este consumat in cantitati adecvate.
Potasiu.
Cunoscuta si sub denumirea de filocinoana, vitamina K1 este esentiala pentru coagularea sangelui si a oaselor si rinichilor sanatosi.
Vitamina K1.
O familie de vitamine B, B6 joaca un rol in metabolismul energetic.
Vitamina B6.
Ardeii iuti sunt foarte bogati in acest antioxidant puternic, care este important pentru vindecarea ranilor si a functiei imunitare.
Aceste fructe picante se lauda cu urmatoarele: Vitamina C. zilnic este minuscula.
Cu toate acestea, deoarece acestea sunt consumate doar in cantitati mici, contributia lor la aportul dvs.
Informatiile nutritionale pentru 1 lingura (15 grame) de ardei iute crud, proaspat si rosu sunt: Calorii: 6 Apa: 88% Proteine: 0,3 grame Carburi: 1,3 grame Zahar: 0,8 grame Fibra: 0,2 grame Grasime: 0,1 grame Vitamine si minerale Ardeii iuti sunt bogati in diverse vitamine si minerale.
Capsaicina este principalul compus bioactiv al plantelor din ardei iute, responsabil pentru gustul lor unic, intepator si multe dintre beneficiile lor pentru sanatate.
Ardeii iuti rosii pudrati sunt cunoscuti sub numele de ardei iute.
Ardeii iuti sunt folositi in principal ca condiment si pot fi gatiti sau uscati si pudrati.
Exista multe soiuri de ardei iute, cum ar fi cayenne si jalapeƱo.
Ardeii iuti (Capsicum annuum) sunt fructele plantelor de ardei capsicum, notabile pentru aroma lor fierbinte