Boiaua este un condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala.
Culoarea acesteia este determinata de zeaxantina carotenoida xantofila.
Boiaua este de asemenea, bogata in antioxidanti.
Majoritatea continutului de vitamina C se retine in boia, avand mai multa decat sucul de lamaie.
Ardeii folositi pentru preparea boielei au o cantitate neobisnuita de Vitamina C, fapt descoperit in 1932 de castigatorul ungur al Premiului Nobel pentru Medicina sin 1937, Albert Szent-Gyorgyi.
Aceasta este folosita in multe retete de bucatarie pentru a adauga culoare si gust preparatelor.
Exista sortimente de Boia iute sau dulce in functie de ardeiul din care s-a produs.
Boiaua este un condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat