Bottega Gold este un Prosecco DOC cu un design al sticlei deosebit de o inconfundabila culoare aurie realizata cu un proces exclusiv de metalizare care protejeaza vinul de orice sursa de lumina.
Temperatura de servire : 4-5 C.
Asocieri gastronomice: aperitiv si pentru prepararea cocktailurilor, peste, paste, risottos, carne, legume..
Gust: floral, fructat, proaspat cu un finis: moale, aciditate echilibrata.
Miros: mere verzi, pere,citrice, floral, condimentat.
Culoare: galben pai.
Intregul proces dureaza aproximativ 40 de zile la o temperatura controlata de 14-15 ° C cu adaugarea de drojdii selectate.
Fermentarea se realizeaza cu metoda Martinotti, intr-o autoclava, pornind direct de la must.
Mustul este pastrat la temperaturi scazute in rezervoare de otel.
Presarea scazuta la moale, pentru a extrage compusii esentiali din corp si structura, evitand presiuni mari, cu riscul de a compromite calitatea vinului.
Bottega Gold un vin spumant realizat prin vinificarea strugurilor glera, care sunt recoltatii manual cu o selectie a ciorchinelor.
Bottega Gold este un Prosecco DOC cu un design al sticlei deosebit de o inconfundabila culoare aurie realizata cu un proces exclusiv de metalizare care protejeaza vinul de orice sursa de lumina